top of page

Descobreix el nostre or líquid

La clau del nostre oli en 3 etapes

Vols conèixer els resultats de les analítiques fisicoquímiques i les característiques organolèptiques del nostre oli?

L’oli d'Oleum Naturale orgànic és un oli extra verge collit en verd al mes d’octubre i extret en fred per obtenir el màxim potencial d’expressió dels seus atributs. Així, obtenim un oli altament aromàtic, amb un amarg i picant de mitjana intensitat, amb una llarga vida útil i amb el màxim contingut de polifenols i tocofenols, els antioxidants més característics de la dieta Mediterrània. 

El nostre oli és fruit d’un sistema de producció ecològica que busca obtenir un aliment de màxima qualitat amb el màxim respecte pel medi ambient. És per això que no utilitzem productes químics de síntesi en cap de les etapes de producció. 

Cal preservar els olis de la llum, la temperatura i l'aire, ja que aquests tres fenòmens produeixen la seva oxidació i pèrdua de qualitat. És per això que, l'oli d'Oleum Naturale Orgànic es presenta en ampolles de vidre fosc o amb bosses encapsades de 3 litres, on, des de l’inici fins el final, l’oli queda protegit de la llum i l'aire i manté totes les seves propietats inicials. 

  • El cultiu

Després de la collita, comencem la poda de les oliveres, tenint cura que amb les humitats no aparegui el repiló, un fong que pot secar les rames i fer caure les fulles. Per tal d'evitar que afecti la producció, tractem els arbres amb coure de registre ecològic. 

 

Durant la primavera, els arbres desperten i es té lloc la brotació i la floració. Durant aquesta època, cal tenir en compte el punxó de l'olivera (o prays), una oruga que pot causar la caiguda del fruit. Per evitar-la, fem servir terra de diatomees, una pols de roca innòcua, que, gràcies a la seva estructura, trenca la cutícula dels insectes i produeix la seva deshidratació i mort.

Durant l’estiu i en ple creixement de l’oliva, apareix el perill més gran del cultiu de les oliveres: la mosca de l’oliva. És una plaga present a totes les plantes del gènere Olea i és qui més condiciona la qualitat de l’oli en el procés del cultiu. Es tracta amb caolí, una altra pols de roca que, en embrutar l’oliva, no la fa apetible per a la mosca i evita que hi dipositi la seva cria.

 

 

  • La collita

 

 

 

 

 

  • El molí

 

El procés final per l’obtenció de l’oli és la molta, punt clau i vital per definir quin oli vols tenir. És per això que Oleum Naturale confia aquesta delicada feina a un dels millors molins de la Península, que disposa de maquinària d’última generació i gràcies a un procés de molta de baixa oxidació, ens permet obtenir el millor oli possible de les nostres olives.

El primer pas és el rentat de les olives i la separació de fulles i branques. L’oliva neta passa al molí de martells, on les olives triturades es converteixen en una pasta aromàtica que, automàticament, s’envia a les batedores. El batut a baixa velocitat agrega les microgotes i en poc temps veiem sorgir l’oli de la pasta. A continuació, la pasta es transvasa al decantador on separem l’oli i es filtra amb plaques de cel·lulosa.

Tot el procés s’adapta a la varietat de l'oliva i al seu grau de maduració. A més, tant la trituradora, com la batedora i el decantador disposen de sensors de temperatura, per mantenir-la en tot moment al voltant dels 25ºC. Aquest sistema de processat és de baix impacte oxidatiu i permet obtenir els millors resultats aromàtics. 

Una de les claus per obtenir un oli de qualitat és la collita avançada al mes d’octubre. D'aquesta manera, obtenim una oliva que està al màxim de polifenols i tocoferols amb un màxim respecte pel fruit i una ràpida molta. 

A Oleum Naturale collim les olives amb borrasses, fent-les caure amb vibrador i pinta elèctrica. Les dipositem en petites caixes de fruita per un bon airejament i per evitar que l’oliva s’escalfi, ja que, si no, el fruit es pot oxidar i perdre qualitat. Un cop collides són portades al molí en poques hores.

Oleum Naturale Orgànic per Mar Fabregat (2020)

bottom of page